Op dit moment worden er werkzaamheden aan Man tot Man uitgevoerd. Het is mogelijk dat u hier hinder van ondervindt. In dat geval kunt u het op een later tijdstip nog eens proberen.
MANtotMAN
 
 

Mancyclopedie

 

Vroegtijdig klaarkomen

 


Vroegtijdig klaarkomen is klaarkomen terwijl je het eigenlijk nog niet wilt. Als je staat te zoenen, bijvoorbeeld, of als je je kleren nog aan hebt. Maar ook als je bij het neuken na twee stoten al een zaadlozing hebt. Je kunt je ervoor schamen en het gevoel hebben dat je faalt, waardoor het de volgende keer nog minder goed lukt.

Hoe stel je je orgasme uit?

  • Knijp. Voordat je orgasme niet meer is tegen te houden, leg je je hand om je penis en duw je met je duim vlak onder de eikel tegen het toompje. Doe dit zo'n vier seconden, dan voel je de spanning verminderen. Je kunt ook je vriend of sekspartner vragen even in je eikel te knijpen.
  • Oefen tijdens het masturberen. Wanneer is precies het moment dat je niet meer terug kunt? Dat is meestal een paar seconden voor je daadwerkelijk klaarkomt. Stop met masturberen zodra je in de buurt komt van dit punt en ga pas door als je opwinding is gezakt. Doe dit een kwartier en kom daarna pas klaar. Lukt het bij masturberen, pas de methode dan toe als je aan het neuken bent. Zodra je dreigt klaar te komen stop je met bewegen of ga je over op een andere, minder lekkere beweging. 
  • Span en ontspan je bilspieren. Dit werkt niet bij iedereen en bij iedere man werkt dit anders. Ontdek zelf of en hoe het bij jou werkt om een orgasme uit te stellen.
  • Trek je ballen omlaag. Maak met duim en wijsvinger een rondje om de bovenkant van je balzak. Trek je ballen vóór het moment waarop je het orgasme niet meer kunt tegenhouden even naar beneden. Als je klaarkomt, trekken je ballen namelijk naar je lichaam toe. Door ze naar beneden te trekken, stel je het orgasme uit. Je vriend kan dit natuurlijk ook doen.
  • Gebruik een speciaal condoom. In sommige condooms, bijvoorbeeld de Performa van Durex, zit een middel dat de penis tijdelijk een beetje verdooft, waardoor je minder snel klaarkomt. Als je irritaties oploopt van deze gevoeldempende pasta, wees dan extra voorzichtig: geïrriteerde slijmvliezen zijn immers bevattelijker voor soa en hiv.

Als deze methoden niet werken, dan kun je altijd je huisarts of internist raadplegen.
Meer info:seksualiteit.nl

 
PenisformaatNauwe voorhuid
 

 


MAN tot MAN is een site van Soa Aids Nederland, GGD Amsterdam en GGD Rotterdam - Rijnmond
Volg ons op: