Op dit moment worden er werkzaamheden aan Man tot Man uitgevoerd. Het is mogelijk dat u hier hinder van ondervindt. In dat geval kunt u het op een later tijdstip nog eens proberen.
MANtotMAN
 
 

Sauna's

 

Met name in de grotere steden vind je sauna's speciaal voor homomannen. Meestal zijn die voorzien van relaxfaciliteiten, zoals een droge sauna en een stoom- of bubbelbad, maar veel bezoekers komen er maar voor één ding: seks.
 
Bij de balie aan de ingang krijg je handdoeken en een sleuteltje voor een eigen kluisje, waarin je je kleding opbergt. Soms zijn er ook slippers beschikbaar.

Aan de cruise
Met een handdoek om je middel geknoopt ga je op onderzoek uit. De meeste sauna's bestaan uit een badgedeelte en een ruimte waar je kunt cruisen: een enigszins verduisterde afdeling met hokjes, een darkroom en soms een kamer waar pornofilms worden vertoond om in de stemming te komen. De hokjes zijn voorzien van matrassen en een deur die van binnenuit is af te sluiten.

Contact zoeken
Door oogcontact te zoeken, maak je duidelijk dat je bent geïnteresseerd. Als de ander ook interesse toont, dan kun je hem volgen naar een van de cabines.
 
Gezonde seks
In de sauna is de kans groot dat je mannen treft die regelmatig seks met wisselende partners hebben. Net als in een darkroom moet je bedenken dat degene met wie je seks hebt, misschien net daarvoor met andere mannen heeft geneukt. Je kunt daarom voorstellen eerst samen te douchen: sperma en andere lichaamsvloeistoffen kun je dan afwassen. Als je zelf het condoom om zijn pik doet, weet je zeker dat dat een nieuw condoom is.

Soa en testen
Wees je ervan bewust dat niet iedereen zich regelmatig op soa laat testen. Soms weten mensen zelf niet dat zij er één hebben. Hou er dus rekening mee dat je jezelf regelmatig moet laten testen als je veel wisselende seksuele contacten hebt. Twee keer per jaar is het advies. Als saunabezoeker is het ook verstandig om je naast hepatitis B (gratis) ook tegen hepatitis A te laten vaccineren.
 
Gratis condooms en glijmiddel
De meeste sauna's verstrekken gratis condooms en glijmiddel. Soms krijg je die meteen bij binnenkomst, soms hangen er automaten met condooms en glijmiddel in de sauna en soms moet je erom vragen bij de balie of de bar. Aarzel niet om dat te doen, zelfs al kom je voor de zesde keer op een avond. Het is heel gewoon dat mannen in een sauna meerdere keren op een avond seks hebben. Wil je helemaal zeker weten dat je voldoende hebt, neem dan zelf een voorraadje mee. Je moet dan wel regelmatig terug naar je kluisje...

 
DarkroomsSeksbioscoop
 

 


MAN tot MAN is een site van Soa Aids Nederland, GGD Amsterdam en GGD Rotterdam - Rijnmond
Volg ons op: