Op dit moment worden er werkzaamheden aan Man tot Man uitgevoerd. Het is mogelijk dat u hier hinder van ondervindt. In dat geval kunt u het op een later tijdstip nog eens proberen.
MANtotMAN
 
 

Op reis

 

Vakantie is ontspanning: zon, zee en mooie jongens op het strand. Maar niet in alle landen denkt men hetzelfde over mannen die met mannen vrijen. In bepaalde landen is het zelfs verboden. En als je hiv hebt, kom je sommige landen niet in. Het is dus belangrijk om je goed te informeren over de situatie met betrekking tot homoseksualiteit in het land van je bestemming.

Veilig op reis
Als je op reis bent, is het verleidelijk om je minder druk te maken over veilige seks. Maar juist op vakantie is het belangrijk om je kop erbij te houden en veilig te vrijen. Voor je het weet, kom je thuis met een soa of een hiv-infectie.

Bereid je voor
Goede condooms kun je het beste van huis meenemen. Ze wegen niks en zijn betrouwbaar. Maar let op: het is niet goed om condooms te bewaren in de brandende zon. Neem ook glijmiddel mee. Zo ben je altijd voorbereid.

Homoseks in andere landen
Er zijn landen waar homoseksualiteit verboden is, zoals Egypte, Marokko, Iran en Zimbabwe. Maar zelfs als het niet verboden is, wordt het in veel landen toch niet geaccepteerd. Je kunt je vriend niet zoenen op straat, of je krijgt geen tweepersoonsbed in een hotel.

Weet hoe je date
Hoe versier je een man in jouw vakantieland? In Nederland ken je de weg en de codes, maar die zijn anders in een ander land. Zo kan het zijn dat de baan slechts een ontmoetingsplek is om een praatje te maken en mannen te leren kennen. Seks hebben mannen ergens anders. Als je op vakantie mannen wilt tegenkomen voor seks, dan moet je goed weten wat de lokale regels, gebruiken en ontmoetingsplekken zijn.

Homoreisgids
Informatie over homoseksualiteit in andere landen kun je vinden in verschillende homoreisgidsen. Daarin vind je informatie over het land, over hotels en pensions, maar ook over kroegen en ontmoetingsplekken zoals banen.

Waar kopen?
In de betere boekhandel en bij homoseksshops kun je deze gidsen kopen. Ook kun je op internet zoeken naar lokale homo-organisaties of homovriendelijke hotels. 

Homovakantie
Er zijn specifieke vakantieoorden voor mannen, net als er speciaal voor homo's georganiseerde reizen bestaan. Als je meer van natuur houdt, dan kun je in Zuid-Europa terecht voor een tweepersoonsbed in verschillende vakantieboerderijen of pensions, gerund door een homo- of lesbostel.

 
De baanSafe Sex Zone
 

 


MAN tot MAN is een site van Soa Aids Nederland, GGD Amsterdam en GGD Rotterdam - Rijnmond
Volg ons op: