Op dit moment worden er werkzaamheden aan Man tot Man uitgevoerd. Het is mogelijk dat u hier hinder van ondervindt. In dat geval kunt u het op een later tijdstip nog eens proberen.
MANtotMAN
 
 

Darkrooms

 

Darkrooms zijn er in alle soorten en maten, van kleine achterkamertjes tot complete verdiepingen met donkere doolhoven. Je vindt darkrooms in sauna's, bars en discotheken en in sommige seksbioscopen.

Warm en donker
Het is er meestal warm en er wordt weinig gesproken. Je hoort alleen het gestommel van cruisende mannen en het gehijg en gesteun van kerels die in het donker met elkaar bezig zijn.

Beetje licht
Meestal brandt er een klein beetje licht. Als je ogen aan het donker gewend zijn, kun je langzaam de omtrekken van je medebezoekers ontwaren. Als je goed kijkt, kun je misschien zelfs zien of die gestalte je wel of niet bevalt.

Helemaal donker
Vaak zijn er ook delen van de darkroom waar het volstrekt donker is. Daar moet je kijken met je handen - en de rest erbij fantaseren.

Accepteren en weigeren
Aanraken mag in darkrooms, maar iedereen heeft daarbij zijn eigen grenzen. Als iemand je betast en dat bevalt je niet, duw zijn hand dan weg. Respecteer het ook als een ander aangeeft dat hij niet gediend is van jouw aandacht. Met een hand op iemands schouder of buik of in zijn kruis maak je de ander duidelijk dat je geïnteresseerd bent. Als dat wederzijds is, kunnen jullie verder gaan.

Meedingers
Houd er rekening mee dat andere mannen zullen proberen met jullie mee te doen. Als je dat niet ziet zitten, geef dat dan aan door hun handen weg te duwen. Maar een drukke darkroom is hoe dan ook geen plek waar je ongestoord je gang kunt gaan.

Hygiëne
Een darkroom stelt de hygiëne zwaar op de proef. Mocht je willen neuken, houd er dan rekening mee dat een condoom omfriemelen in het donker best lastig is. Als je hem per ongeluk binnenstebuiten omdoet, gooi het condoom dan weg. Draai het niet om: er kan namelijk al voorvocht aan zitten en daarmee kun je de ander besmetten met een soa.

Laten neuken
Als je je laat neuken, zorg ervoor dat je zeker weet dat de pik van je partner van een nieuw rubbertje en nieuw glijmiddel is voorzien. Je weet nooit met wie hij nog meer in de weer is geweest.

Handen wassen
Doe jezelf en anderen een lol en was je handen na afloop. Meestal moet je daarvoor een toilet opzoeken, darkrooms zijn niet altijd voorzien van wasbakken met zeep.

Zakkenrollers
Een donkere kamer, waar iedereen in elkaars broek graait, is een ideale omgeving voor zakkenrollers. Let dus goed op je spullen. Neem bij voorkeur geen portemonnee, creditcards, gsm of sleutels mee naar binnen.


 
Kroegen en barsSaunas
 

 


MAN tot MAN is een site van Soa Aids Nederland, GGD Amsterdam en GGD Rotterdam - Rijnmond
Volg ons op: