Op dit moment worden er werkzaamheden aan Man tot Man uitgevoerd. Het is mogelijk dat u hier hinder van ondervindt. In dat geval kunt u het op een later tijdstip nog eens proberen.
MANtotMAN
 
 

Bondage

 

Bondage is het vastbinden van je partner. Ben je top (actief), dan kun je je partner vastbinden en hem onder handen nemen zonder dat hij kan tegenstribbelen. Ben je bottom (passief), dan geef je je volkomen over aan je man wanneer je je laat vastbinden. Daarmee geef je alle verantwoordelijkheid uit handen en dat kan heel opwindend zijn.

Voor bondage kun je verschillende materialen gebruiken: touwen, kettingen, boeien, riemen en maskers van leer of rubber. Een padvindersdiploma heb je er niet voor nodig: als je weet hoe je een knoop legt, kom je een heel eind.

Vertrouwen
Laat je alleen vastbinden door iemand die je vertrouwt en zorg ervoor dat je de ander duidelijk kunt maken wanneer het je te veel wordt. Gebruik touw dat niet te dun is, anders kan het gaan knellen of in je huid snijden.
Vooral bij langdurige bondage is het de kunst de juiste balans te vinden: strak genoeg zodat iemand niet los kan komen, maar niet zo strak dat het te veel afknelt. Verder kun je beter geen nylontouw gebruiken, dat striemt snel. Touw van natuurlijk materiaal of van kevlar is beter.

Belangrijk!
Blijf uit de buurt van zijn nek en controleer steeds of zijn huid niet afkoelt, blauw of wit wordt vanwege een gebrek aan bloedcirculatie. Als je maskers of mondpluggen (gags) gebruikt, let er dan op dat je partner goed kan blijven ademhalen.

Stopwoord
Het is altijd handig om een 'stopwoord' af te spreken. Dit woord spreek je als bottom - soms slaaf genoemd - alleen uit als je echt wil stoppen. Als top of meester moet je dit verzoek onmiddellijk te respecteren: stop met het spel en maak je bottom los uit zijn bondage.

Woorden of gebaren 
Spreek van tevoren een stopwoord af dat niet met seks te maken heeft en niet letterlijk 'stop' is. Enkele algemeen gebruikte stopwoorden zijn 'rood', of in andere talen: 'red', 'rot' of 'rouge' en 'Mickey Mouse'. Als je niet in staat bent om te praten, bijvoorbeeld omdat je gekneveld bent of aan het pijpen, knip dan met je vingers.

 
Ruigere seksFisten (vuistneuken)
 

 
 
 
 

Gezonde seks: hoe en wat

Met gezonde seks zorg je voor behoud van je eigen gezondheid en die van je sekspartners. Lees meer over hoe je dat doet. Voor, tijdens en na sex
Lees meer...
 
 
 
 

Partners en dates

Seks, liefde en relaties kunnen verschillende vormen hebben: vast of los, samenwonen of latten, monogaam of niet. Het zijn keuzes die je zelf en soms samen maakt. Het zijn ook keuzes die in de loop van je leven kunnen veranderen.

Lees meer...
 
 
 
 

Testlab regio NoordWoon jij in de regio Friesland, Groningen of Drenthe? Dan kun je vanaf nu ook gebruik maken van Testlab.
  Lees meer...
 


MAN tot MAN is een site van Soa Aids Nederland, GGD Amsterdam en GGD Rotterdam - Rijnmond
Volg ons op: